Véradóverseny

A Magyar Vöröskereszt Csolnoki Alapszervezete és a Csolnoki Német Nemzetiségi Általános Iskola felhívja az intézménybe járó diákok szüleit, hogy vegyenek részt a „Szülői véradó versenyen”. Véradónak jelentkezhet szülő, nagyszülő, idősebb testvér, más családtag, rokon.

Időpont: 2019. október 17. 14.30 – 18 óra

Helyszín: Csolnoki Művelődési Ház

A véradáson az vehet részt, aki: 18. évét betöltötte és meghaladja a testsúlya az 50 kg-ot.

Kérjük, hozza magával: TAJ-kártyáját, személyi igazolványát és lakcímkártyáját!

A megjelenő felnőtt nevezze meg, hogy melyik osztályt támogatja a Véradó versenyen! Az az osztály, amelyiknek – létszámarányát tekintve – a legtöbb „véradója” lett, a Vöröskereszttől jutalomban részesül. A nyertes egy közeli iskolai rendezvényen kerül kihirdetésre.

A véradók „Csendes hősök”, akik önzetlenül támogatják beteg embertársaikat. Egy véradással három betegen segíthet. A véradás azonban a véradó egészségét is szolgálja, hiszen a kötelező tesztek elvégzése alkalmával kiderülhet az is, hogy a véradó valamilyen, még fel nem ismert betegségben szenved, továbbá a szűrővizsgálat kiterjed a HIV, a Hepatitisz-B, Hepatitisz-C kimutatására is.
Az „első véradó” a véradás alkalmával külön jutalomban részesül a Vöröskereszttől. Aki már véradó és új donort (első véradót) hoz magával, szintén jutalomban részesül.
Ha szeretné, akkor a létrehozásra kerülő Facebook csoportba is felkerülhet véradás közbeni fotó feltöltéssel.

Magyar Vöröskereszt