Természettábor 3-4. nap

3.nap:

A tábor harmadik napján sem kímélt a meleg idő minket. A napot csapatalakítással kezdtük, majd elindultunk túrázni. Utunkat qr-kódok irányították a falun keresztül a Kálvária tetejéig. Szerencsére mindenki visszaért a táborba. A tikkadt szöcskenyáj képét mutattuk. Ebéd után, teli hassal kellett kiszabadulnunk a művházból (a szabadulószobát Tamás bácsi készítette, a tanárok tesztelték, szóval biztonságos volt  :)). Annak érdekében, hogy kézügyességünk is fejlődjön csillagtérképet készítettünk, így már tudjuk mikor milyen csillagkép van a fejünk felett, legyen akár nappal, vagy éjszaka.
A nap képei:
4.nap
Ez a tábor utolsó előtti napja. Ma Nagy Gábor emlősöket mutatott be nekünk. Megtudtuk, hogy a nyest nem nyuszt, a görény befér az üregbe és tolatva jön ki, valamint, ha a házi egeret felfújjuk, vándorpatkány lesz belőle. ☺ Ja, a legfontosabb, hogy minden produkció az állatokkal a forgatókönyv szerint sikerült-vagy nem? ☺
Nyomoztuk a lábnyomokat, felcserélt betűs szavakból állatokra vadásztunk, csiki-csuki állati lábnyomost készítettünk és a legfontosabb, hogy lett fűfejünk, hiszen a kézműveskedés ezen a napon sem hiányozhatott.
A 4, nap sem telhetett el wasserspritze nélkül.☺
A nap képei: