Sztrájk

Tisztelt Szülők!

 

Az elmúlt években az oktatásra egyre kevesebbet költött az állam, így az óvodák, iskolák életében egyre több nehézség tapasztalható, ennek pedig a gyermekek, a diákok a kárvallottjai.

Önök is észlelhették, hogy egyre több olyan foglalkozás, óra van, amelyet nem szakos tanár tart: angolra beküldik a rajztanárt, a matematikára bemegy a magyart tanító pedagógus. Nincs ez rendjén, hiszen így a gyermekek nem kapják meg azt az oktatást, amelyre szükségük lenne további tanulmányaikhoz. Fejlesztő foglalkozások maradnak el, mert nincs elegendő szakember, aki a gyermekek fejlesztéséhez szakszerűen ért.

Az alacsony és magalázó bérek, az egekbe szökő tanítási órák, felesleges adminisztráció miatt egyre kevesebb a pályakezdő pedagógus, lassan tényleg nem lesz, aki tanítsa a gyermekeket. Ha a kormányt nem tudjuk rávenni, hogy megállítsa a pedagógusok létszámának csökkenését, ha nem tudja vonzóvá tenni a fiataloknak a pályát, ha nem fordít többet közoktatásra, rövidesen óvodákat, iskolákat kell bezárni, növelni a csoportok létszámát, ami egyáltalán nem tesz jót a gyerekeknek, a tanulóknak. Hogy ez ne történhessen meg, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös sztrájkbizottsága 2022. március 16. napjától határozatlan idejű sztrájkot hirdet! A sztrájk idején csak a 36/2022. (II.11.) Korm. rendelet alapján előírt oktató-nevelő munkát végezzük el. A még elégséges szolgáltatás keretében a gyermekek felügyeletéről az intézmény gondoskodik. Kérjük Önöket, hogy ezt a lehetőséget csak akkor vegyék igénybe, ha gyermekük felügyeletét másként nem tudják megoldani!

Iskolánk alkalmazottai a március 16-ra tervezett sztrájkhoz csatlakoznak.

Kérjük, támogassanak bennünket, hiszen az Önök gyermekének jövője érdekében is vállaljuk a sztrájkot!

Magyarországnak az az érdeke, hogy jól felkészült, anyagilag és társadalmilag is megbecsült pedagógusok, nevelők, oktatók készítsék fel a jövőre gyermekeiket.

Megértését, támogatását ezúton is köszönjük!

 

Csolnok, 2022. március 09.

 

 

A Csolnoki Német Nemzetiségi Általános Iskola Sztrájkbizottsága