Könyvtárlátogatások

Az 1.a osztály ma vett részt a könyvtári órán. A népmesék világába látogattunk el. Először egy Zsuzsi néni által elmondott mesén keresztül, majd a Magyar népmesék sorozatból néztünk meg két mesét. Ezután szabadon nézegethették, olvasgathatták 😊 a nekik szóló könyveket. Jó volt látni, hogy nekik ez még élményt jelent!!!😊

Képek: 1.a

Az 1.b osztály csütörtökön volt a könyvtárban. Először Meseországba látogattak el földön, vízen, levegőben. Mesemondás és mesenézés után a gyerekek a könyvtár nekik szóló könyveivel ismerkedtek meg. Aki szeretett volna, kölcsönözhetett is néhány könyvet.

Képek: 1.b

A másodikosokkal kedden làtogattunk a könyvtárba. A gyerekek választottak könyveket, amelyeket ABC sorrendbe raktak. Utána Mátyás kiràlyról és a Corvinákról beszélgettek. Megnèztek egy videót az iniciálé készítéséről. Köszönjük Zsuzsinak, nagyon tetszett a gyerekeknek!

Képek: 2.o

A 3.a-s gyerekek modern népmeséket néztek, és a mesékkel kapcsolatos feladatokat oldottak meg, könyvjelzőt készítettek, könyveket kölcsönöztek ki.

Képek: 3.a

3.b: Február 28-án látogattunk el a könyvtárórára. A téma a könyvek restaurálása és Mátyás király volt. A gyerekek megismerhették az igazságos király címerét, hogy miért nevezték Corvinusnak az utókor számára megmaradt könyveit, és azokat hogyan őrzik, illetve restaurálják. Köszönjük szépen Mandusitz Zsuzsának az ismeretterjesztő, élménydús előadást!

Képek: 3.b

Érdekes könyvtári foglalkozáson vettünk részt a 4. osztállyal. Nagyon jó bevezetése volt ez a soron következő olvasás órai témakörünknek:
a mondák világa, ismerd meg a magyar hősöket.

A mai modern világunkban jólesett tudatosítani a gyerekek számára, hogy nem mindig volt segítségünkre az internet, nem kaptuk kézhez röpke másodpercek alatt az ismereteket.

Szótárakat böngésztünk, a kódexekről néztünk kisfilmet. Megtanultuk, hogyan épül fel a könyvtári rendszer.

Amikor rá 2 napra belevetettük magunkat az új fejezetbe magyar órán, és átbeszéltük, mi mindent jegyeztek meg Zsuzsi nénitől a gyerekek,
büszke voltam rájuk, mert
☺️ sziporkáztak!

Képek: 4.o